Kljestan maakt plaatsje goed op historische ranglijst met duizelingwekkend cijfer

Kljestan maakt plaatsje goed op historische ranglijst met duizelingwekkend cijfer

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 13:47zo 21-04-2019 om 13:47

Bij RSC Anderlecht was Sacha Kljestan eerder een loper op het middenveld, maar in de Verenigde Staten laat de Amerikaan voornamelijk zijn spelinzicht spreken. Dat bewijst een opvallende statistiek.

Zaterdag leverde Kljestan de enige assist in een 1-0-zege van Orlando City tegen Vancouver Whitecaps. Daarmee was de middenvelder hoegenaamd niet aan zijn proefstuk toe. Het was weliswaar slechts de eerste assist van Kljestan dit seizoen, maar in het verleden zette hij zijn ploeggenoten wel vaker op weg naar een doelpunt.

In totaal zit Kljestan nu aan 91 (!) beslissende passes in de Major Soccer League. Daarmee is de oud-Brusselaar opgeklommen naar de achtste plek op de all-time rangschikking van de assists. Geen wonder dat Orlando haar speler feliciteert voor deze prestatie. Kljestan is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de club, nadat hij in de VS eerder voor Chivas USA en New York Red Bull uitkwam.

Plaats een reactie

Rune1891 +8316
zondag 21 april 2019 om 17:51
Lelijke kleuren maar wat een mooi stadion van Orlando! Naar belgische (sub)topnormen zou dat ideaal zijn, comfort, mooie staantribune...
Vind ik leuk
zondag 21 april 2019 om 19:06
Kljestan, nog zo'n speler die Anderlecht verzwakt heeft in de loop der jaren. Waarschijnlijk zullen er velen het niet met mij eens zijn, maar voor mij is het ook zo'n speler die symbool staat voor het jaar na jaar opnieuw binnenrijven van zwakkere spelers.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws