Standard stelt teleur tegen Racing Genk: 'Zij missen scherpte en branie'

Standard stelt teleur tegen Racing Genk: 'Zij missen scherpte en branie'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 11:45za 20-04-2019 om 11:45

Racing Genk is dankzij een 1-3 zege op het veld van Standard met nog vijf matchen te gaan hard op weg naar de landstitel. Door de nederlaag is Standard helemaal uitgeteld voor het kampioenschap. De Rouches stellen daarmee voor Het Nieuwsblad flink teleur.

Standard is duidelijk niet de ploeg van een jaar geleden, stelde Het Nieuwsblad andermaal vast. 'Standard voetbalde gisteren te veel als los zand. Mehdi Carcela heeft dit jaar de toverdrank thuis gelaten en ook Alen Halilovic heeft nog geen slokje genomen. Moussa Djenepo, Razvan Marin, Paul-José Mpoku... Ze kunnen voetballen, maar missen scherpte en branie om de Rouches echt te laten meetellen in Play-Off 1', klinkt het in de krant van zaterdag.

Een resultaat zat er nimmer in voor de thuisploeg. 'Marin kon wel nog de eerredder maken, na een hakje van invaller Bokadi. In het verleden zou dan de vlam nog in de pan kunnen slaan op Sclessin, maar niet op een warme zomeravond waarop Genk de titel al kan ruiken.'

Genk heeft nu zeven punten voorsprong op Club Brugge, dat maandag de lastige verplaatsing naar Royal Antwerp FC maakt. 'De druk ligt meer dan ooit bij Club, dat op maandag de laatste titelhoop van Antwerp moet smoren', wordt ter afsluting de spanning vast opgevoerd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws