'Messi beleeft fenomenaal seizoen, Ballon d'Or wacht na uitschakeling Ronaldo'

'Messi beleeft fenomenaal seizoen, Ballon d'Or wacht na uitschakeling Ronaldo'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 08:10za 20-04-2019 om 08:10

José Mourinho ziet dat Lionel Messi een topseizoen beleeft. Nu Cristiano Ronaldo met Juventus is uitgeschakeld door Ajax in de Champions League, denkt de Portugees dat de FC Barcelona-ster de Ballon d'Or voor het oprapen heeft.

Mourinho zag Messi met twee goals schitteren in de return tegen Manchester United in de kwartfinale. "De positie van Messi is makkelijk te begrijpen, maar het is niet zo makkelijk om een kooi te creëren om hem in vast te zetten", zegt The Special One tegen Russia Today.

"United bezette in de eerste wedstrijd zijn zone heel goed, maar in het tweede duel probeerden ze het anders aan te pakken", analyseert Mourinho. "Voor de verdediging stond alleen Fred en dat is de zone waar Messi graag opduikt. En als Messi de bal krijgt in een één-tegen-één-situatie, ben je ten dode opgeschreven."

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk gaf al aan dat het moeilijk wordt om de Argentijn af te stoppen in de halve finale. "Je moet een kooi creëren om Messi", adviseert Mourinho. "Messi beleeft een fenomenaal seizoen. En nu Ronaldo en Juventus zijn uitgeschakeld, weet hij dat de Ballon d'Or op hem wacht."

"Ik zie Barcelona als licht favoriet tegen Liverpool, maar het is nagenoeg fifty-fifty", besluit Mourinho.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws