Thorup (KAA Gent) foetert op de bond: Dit mag toch niet gebeuren?

Thorup (KAA Gent) foetert op de bond: "Dit mag toch niet gebeuren?"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 16:35vr 19-04-2019 om 16:35

Racing Genk kreeg tegen Club Brugge een dubieuze strafschop vanwege handspel. Een week eerder overkwam KAA Gent hetzelfde lot al. Vrijdag werd onthuld dat de scheidsrechters niet de juiste instructies hebben gehad. Gent-trainer Thurop vindt dat een zeer kwalijke zaak. 

"Ik zei het al na de match: voor mij was het geen penalty. Maar de ref volgde die regel. En als ik nu hoor dat het geen penalty is, is dat wel bizar. Maar dan hoor je dat er een fout is gebeurd. Dat maakt de situatie nog meer belachelijk", foetert de Deense coach in Het Nieuwsblad.

Thorup is van mening dat de Belgische Voetbalbond zich deze fout stevig aan moet trekken. "We horen nu na vier matchen dat ze zich vergist hebben. In een grote competitie zoals de Belgische waar de topteams ook in Europa willen presteren is dat toch niet mogelijk", klinkt het.

Officieel nieuws
De oefenmeester wacht vol ongeduld op een reactie vanuit Brussel. "Officieel hebben we nog altijd niets vernomen. Maar in voetbal gaat het soms om heel kleine details maar als dan een extern persoon beslist of je al dan niet succes boekt, is dat heel moeilijk om te slikken. Hopelijk zal men alle clubs zo snel mogelijk correct informeren. Er is vanavond al een wedstrijd (Standard-Genk, nvdr.)! Dit mag toch niet gebeuren?", besluit hij vol ongeloof.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws