Update: 'KAS Eupen is een van de Belgische clubs die denkt aan maker van 24 goals'

Update: 'KAS Eupen is een van de Belgische clubs die denkt aan maker van 24 goals'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 11:15za 11-05-2019 om 11:15

Op zoek naar aanvallende versterkingen hebben clubs uit de Jupiler Pro League hun vizier gericht op Mario Engels. De 25-jarige Duitser van Roda JC Kerkrade is met 24 treffers een sensatie in de Nederlandse tweede klasse en staat in de belangstelling van ploegen uit onze hoogste afdeling. Dat schrijft Voetbal International.

Het feit dat de spits over een aflopend contract beschikt maakt hem een extra interessant target. Engels kan daarom ook rekeken op interesse vanuit de Eredivisie en de Tweede Bundesliga. Belgische clubs hebben naar verluidt concurrentie van onder meer FC Utrecht en Heracles Almelo. "Ik heb vijf of zes serieuze opties nu. Heb ook al een paar goede gesprekken gehad. Alles is nog mogelijk, ook een langer verblijf bij Roda. Maar dan moeten we wel promoveren", wordt de goaltjesdief geciteerd.

Nog een jaar actief zijn in de tweede afdeling van Nederland ziet Engels namelijk niet zitten. "Eén ding weet ik zeker: ik wil niet nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Ik voel me klaar voor een stap hogerop", zegt Engels. "Als ik bij Roda zoveel kan scoren, waarom zou dat dan niet kunnen bij pakweg Vitesse, waar medespelers me nog beter kunnen bedienen?", gelooft hij in zichzelf.

Ondanks de vele goals van Engels staat Roda JC pas op een tiende plaats. Momenteel is dat genoeg voor een plaats in de Play-Offs, waarin alsnog een terugkeer naar de Eredivisie kan worden afgedwongen. Mocht dan gebeuren, is er nog een kans dat iedereen naast Engels grijpt.

Update 11/05 11.15: KAS Eupen is naar verluidt één van de JPL-clubs die belangstelling toont voor Engels. Dat brengt de Duitstalige krant Grenz Echo zaterdag naar buiten. Engels is een oude bekend van sportief directeur Christophe Henkel. Engels speelde in het tweede elftal van 1. FC Köln, toen Henkel daar manager van het sportinternaat was.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws