Het rapport van de huurlingen van Club Brugge: trio overtuigt, ander drietal flopt

Het rapport van de huurlingen van Club Brugge: trio overtuigt, ander drietal flopt

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 09:45zo 21-04-2019 om 09:45

Club Brugge heeft het aantal huurlingen dit seizoen beperkt tot een vijftal spelers. VoetbalPrimeur.be zocht uit hoe het hun het afgelopen seizoen is gegaan en of ze nog een toekomst bij Club hebben. Eerder werd al de balans voor de verhuurde krachten van Anderlecht opgemaakt.

Lior Refaelov (32)
Uitgeleend aan: Royal Antwerp FC
Stats: 29 duels (10 goals, 4 assist)

De grootste naam in dit overzicht. Na zeven jaar van trouwe dienst kwam het in augustus tot een breuk. Refaelov had een mooier afscheid verwacht, maar trok met de nodige geldingsdrang naar Antwerp. Refaelov en The Great Old bleken een uitstekende match. Antwerp profiteert van zijn kwaliteiten, terwijl de Israeliër het plezier heeft teruggevonden. Mede dankzij zijn tien goals en vier assists is Antwerp nog volop in de race voor een Europees ticket. Refaelov beschikt over een aflopend contract bij Club Brugge en keert zeker niet terug. Hij blijft namelijk twee jaar langer bij het stamnummer 1.

Jordi Vanlerberghe (22)
Uitgeleend aan: KV Oostende
Stats: 29 duels (2 goals, 1 assist)

Vanlerberghe hoefde in Brugge niet te rekenen op speeltijd, waardoor er met het oog op zijn ontwikkeling werd besloten om hem minuten te laten maken bij KV Oostende. Dat is gelukt. De teller staat op 29 duels en loopt nog op. Hoewel Oostende een moeizaam seizoen kende, kan Vanlerberghe tevreden zijn. Zeker nu hij de laatste maanden een basisplaats heeft bij de nationale U21. Hij gaat gegarandeerd mee naar het EK en met die ervaring op zak zal hij zich in juli met een goed gemoed melden voor de trainingen van Club Brugge. De defensieve middenvelder wil namelijk voor zijn kans vechten.

Riley McGree (20)
Uitgeleend aan: Melbourne City FC
Stats: 27 duels (5 goals, 3 assists)

McGree was achttien jaar toen Club Brugge hem voor slechts 69.000 euro werd gekocht van het Australische Adelaide United. McGree werd in zijn vaderland bestempeld als één van de grootste talenten en geniet nog steeds die status. Na een succesvolle uitleenbeurt aan Newcastle Jets (12 duels, 5 goals) speelt de centrale middenvelder met inzicht zich nu in de kijker bij Melbourne City FC. In Australië is men er van overtuigd dat hij terugkeert naar Club, waar hij nog vastligt tot medio 2021. Benieuwd hoe hij volgend seizoen klaar wordt geacht voor een plaats in de Brugse kern.

Erhan Masovic (20)
Uitgeleend aan: AS Trencin (Slw)
Stats: 16 duels (0 goals)

De uitleenbeurt aan het Slowaakse Trencin zal niet geworden zijn, waar alle partijen op hadden gehoopt. Masovic is namelijk geen vaste basiskracht bij Trencin, dat vecht tegen degradatie. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Masovic zijn tot medio 2021 doorlopende contract bij Blauw-Zwart uit gaat doen. Masovic is wel een titularis bij de Servische U21 en Club zal hopen dat hij een sterk EK speelt. Op die manier kunnen Vincent Mannaert en co. het verlies op de centrumverdediger nog beperken.  Club Brugge maakte in de zomer van 2017 een som van 1,6 miljoen euro over aan Cukaricki.

Ahmed Touba (21)
Uitgeleend aan: Oud-Heverlee Leuven
Stats: 9 duels (0 goals)

Touba diende zich tijdens de Play-Offs van het seizoen 2016/17 met vijf optredens plots aan. Deze lijn heeft hij echter niet door weten te trekken. Vorig seizoen deed Ivan Leko amper vijf keer een beroep op hem. Bij Oud-Heverlee Leuven is hij niet veel meer aan spelen toegekomen. Na negen duels in de eerste maanden heeft de linksback sinds de winterstop niet meer bij de selectie gezeten. Dat is dus einde verhaal. Tijdens de winter viel een transfer naar de Italiaanse Serie C in het water. Mogelijk ligt voor 2019/20 zijn toekomst alsnog in Italië.

Dorin Rotariu (23)
Was uitgeleend aan: AZ Alkmaar (Ned)
Stats: 10 duels (1 goal)

In de persoon van Rotariu was er nog een zesde huurling, maar zijn uitleenbeurt aan het Nederlandse AZ Alkmaar werd vanwege de teleurstellende uitkomst daarvan vroegtijdig beëindigd. Club Brugge vond in februari een oplossing door de Roemeense flankspeler te verkopen aan de Kazachse topclub FC Astana. Club ving 1,5 miljoen euro, waarmee het een groot deel recupereerde van de 2,2 miljoen euro die het twee jaar geleden betaalde aan Dinamo Boekarest. Met drie treffers in zeven matchen heeft Rotariu al snel zijn draai gevonden bij Astana.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie heeft nog het meeste toekomst bij Club Brugge?

(845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws