'Rutten besloot te vertrekken bij Anderlecht na instructie van Verschueren'

'Rutten besloot te vertrekken bij Anderlecht na instructie van Verschueren'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 15:03wo 17-04-2019 om 15:03

Fred Rutten en RSC Anderlecht namen dinsdag afscheid van elkaar. De samenwerking tussen beide partijen werd stopgezet. Inmiddels is ook geweten waarom.

Na amper dertien wedstrijden nam Rutten al afscheid van de Brusselaars. Anderlecht riep Rutten dinsdagochtend op het bureau van sterke man Michael Verschueren. Daar kwam de sportief directeur van Anderlecht met een verzoek aan Rutten. Zo meldt Het Laatste Nieuws.

Zo hoopte Verschueren dat Rutten de laatste wedstrijden van de competitie vooral zou afwerken met jeugdspelers. Een instructie waar Rutten niet helemaal akkoord mee ging.

Niet elke jongere
'Hij had er geen enkel probleem mee om jongens als Verschaeren, Bornauw en Amuzu op te stellen - maar hij was niet bereid om élke jongere zomaar kansen te gunnen, zo klinkt het in zijn entourage. Dat vond hij oneerlijk en hij meende dat die wissels geen garantie op succes waren', schrijft het dagblad.

Na een discussie besloten beide partijen uiteindelijk om nog voor het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. Karim Belhocine werd inmiddels al aangesteld als de interimtrainer.

Poll

Begrijp je de beslissing van Rutten?

(495 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws