Charleroi dient Westerlo eerste nederlaag toe, grote opluchting in Leuven

Charleroi dient Westerlo eerste nederlaag toe, grote opluchting in Leuven

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 22:09zo 14-04-2019 om 22:09

Blijdschap bij de fans van Charleroi en Oud-Heverlee Leuven. Charleroi was in poule A van Play-Off 2 met 2-0 te sterk voor Westerlo. In de play-downs van de Eerste Klasse B won OHL voor eigen publiek met overduidelijke cijfers van Roeselare: 3-0. 

Charleroi-Westerlo: 2-0
Charleroi heeft de 0-1 zege op het veld van KAS Eupen een passend vervolg gegeven. De Carolo's maakten na de pauze het verschil tegen het tiental van Westerlo. De bezoekers kwamen na 41 minuten al met een man minder te staan toen Stephen Buyl zijn tweede gele kaart van de avond pakte. Adama Niane brak halverwege de tweede helft de ban, waarna Victor Osimhen in de negentigste minuut de beslissing bracht met een subtiele lob.

Charleroi is nu gedeeld tweede in de poule, maar volgt nog altijd wel op vier punten achterstand van Sint-Truiden. Westerlo, dat pas voor het eerste deze Play-Offs ten onder ging, bezet na vier speeldagen met vijf punten de vierde plaats.

Oud-Heverlee Leuven: 3-0
In de strijd om degradatie uit de Eerste Klasse B heeft Oud-Heverlee Leuven zich zondagavond zo goed als zeker veilig weten te spelen. Binnen het half uur nam de thuisploeg dankzij Yannis Mbombo en Yannick Aguemon al afstand van Roeselare. In minuut 66 maakte Thomas Henry aan al onzekerheid een einde.

OHL telt nu 22 punten, vijf meer dan hekkensluiter Tubize. Met nog twee speeldagen te gaan, is lijfsbehoud bijna een feit. Roeselare moet nog wel vrezen, want Esvee telt slechts twee punten meer dan Tubize. Volgende speeldag is het Tubize-OHL en Lommel-Roeselare. Dan kan al de beslissing vallen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws