Genk moet met een leger advocaten richting het bondsgebouw in Brussel trekken

"Genk moet met een leger advocaten richting het bondsgebouw in Brussel trekken"

10-04-2019 23:17
20

Jacky Mathijssen is van mening dat KRC Genk er alles aan moet doen om de schorsing van Ruslan Malinovskyi. De Oekraïener kreeg een schorsingsvoorstel van maar liefst zeven speeldagen na het incident afgelopen weekend met Birger Verstraete.

"De strafvordering van zeven speeldagen voor Malinovskyi is buiten proportie. Daar had niemand zich aan verwacht, vooral omdat hij zijn rode kaart in de laatste minuut kreeg", verklaart Mathijssen woensdag in Het Belang van Limburg. "Een week schorsing is dan meestal de sanctie en dat had ook in dit geval de normale gang van zaken moeten zijn."

"Nu zou het echter meer kunnen worden. Daarom moet Genk met een leger advocaten richting het bondsgebouw in Brussel trekken en all-in gaan om dit te voorkomen. Het gevaar bestaat dat Malinovskyi als recidivist bestempeld wordt. Daarom denk ik dat hij voor twee weken of meer geschorst zou kunnen worden. Aan Genk dan om te beslissen of ze daartegen in beroep zullen gaan. Als men op de bond slim was geweest, had men het op een week gehouden. Dan was er ook geen kans dat de club in beroep zou gaan", besluit Mathijssen.

Lees ook: Bondsprocureur na boodschap Verstraete: ‘Niet irrelevant en niet doorslaggevend’