Doldwaze minuut lanceert Club Brugge naar imponerende zege tegen Standard

Doldwaze minuut lanceert Club Brugge naar imponerende zege tegen Standard

08-04-2019 22:22 Laatste update: 22:26
64

Wie er nog aan twijfelde, is na maandagavond ongetwijfeld overtuigd: Club Brugge zal KRC Genk het vuur aan de schenen leggen in de strijd om de landstitel. Thuis walste de regerende landskampioen over een mak Standard Luik: 4-0. Een erg vreemde openingsgoal leidde het feestje in.

Michel Preud'homme besloot de topper op Jan Breydel met opvallend open vizier aan te vatten en dat leverde meteen een hoog tempo op. Een vroege Brugse kopbal zorgde al even voor gevaar, terwijl Standard enkele foute inspeelpasses van Brandon Mechele onvoldoende benutte. Club voerde de druk steeds meer op, al moest het wachten tot een gekke minuut halverwege de eerste helft.

Toen Ruud Vormer plots een reuzenkans van dichtbij op Guillermo Ochoa trapte, leek Zinho Vanheusden het gevaar eenvoudig te kunnen keren. De belofteninternational gleed echter uit en duwde de bal pardoes in eigen doel. Een enorme domper voor Standard, wat zich een minuutje later al uitte. Op een tegenaanval kreeg Club veel te veel ruimte. Hans Vanaken wilde eigenlijk Emmanuel Dennis bereiken, maar Siebe Schrijvers nam fantastisch mee en werkte uiterst beheerst af: 2-0.

Standard afgemaakt
Na die dubbele mokerslag stortte Standard in als een kaartenhuisje. Achterin stond het op lemen benen en dat buitte Dennis uit op hoekschop. Hij mocht vrijstaand inkoppen voor 3-0. Daarmee ging Club ook rusten. Na de pauze stormden de West-Vlamingen vrolijk verder. Standard raakte met moeite uit de eigen rechthoek, waardoor Ochoa al zijn klasse moest tonen om onder meer Schrijvers en Vormer van een nieuwe goal te houden. Een afgeweken voorzet viel ook nog eens op de lat.

Pas na de vroegtijdige wissel van uitblinker Hans Vanaken (twee assists), zo'n twintig minuten voor tijd, ging de stormloop wat liggen. Toch moest Standard nog een vierde tegentreffer slikken, toen Vormer met een lage voorzet Wesley Moraes bereikte. Die duwde zijn twaalfde van het seizoen hoog tegen de touwen. Daar bleef het uiteindelijk bij na een klassevertoning van de thuisploeg.

Club nadert nu tot op één punt van leider KRC Genk. Komend weekend speelt het in de Luminus Arena in een rechtstreeks duel om de leidersplaats. Standard blijft hangen op 33 punten en krijgt vrijdag al RSC Anderlecht over de vloer.