Kroatië denkt aan mislopen Ibrahimovic en wil Spaans toptalent naturaliseren

Kroatië denkt aan mislopen Ibrahimovic en wil Spaans toptalent naturaliseren

02-04-2019 10:45
11

Spanje dreigt de talentvolle Dani Olmo te verliezen aan Kroatië. De twintigjarige spelmaker werd opgeleid bij Espanyol en FC Barcelona, maar besloot in 2014 om zijn heil bij Dinamo Zagreb te zoeken.

Vijf jaar later is hij de grote blikvanger van het eerste elftal, dat onbedreigd op het Kroatische landskampioenschap afkoerst en verrassend overwinterde in de Europa League. Olmo maakt bovendien aanspraak op het Kroatische staatsburgerschap en zou in dat geval interlands mogen spelen voor de verliezend WK-finalist.

Bondscoach Zlatko Dalic ziet het helemaal zitten en heeft de kwestie zelfs al aangekaart bij presidente Kolinda Grabar-Kitarovic. "Wij lopen het risico dat we een groot talent aan onze neus voorbij laten gaan, dus ik wil hem graag een kans geven", laat hij weten aan Marca. "Dat is ons al eens overkomen met Zlatan Ibrahimovic (de superster heeft een Kroatische moeder, maar koos voor een interlandcarrière namens Zweden, red.). We kunnen dit niet nog eens laten gebeuren."

Olmo is overigens al jarenlang een vaste waarde in de Spaanse jeugdelftallen en speelde in 2015 op het EK Onder 17 met La Selección.