Vormer werd aan het nadenken gezet: ''Dat steek je wel in je hoofd''

Vormer werd aan het nadenken gezet: ''Dat steek je wel in je hoofd''

31-03-2019 15:41
1

Ruud Vormer verkeerde vorig jaar in de vorm van zijn leven. Met 14 goals en 24(!) assists was hij van goudwaarde voor Club Brugge. Dit seizoen is het allemaal een pak minder bij Vormer. De 30-jarige Nederlander erkent dat hij eningszins boven zijn stand heeft geleefd.

Met name qua doelpunten. ''Ja, dat hele jaar. Dat was ­fenomenaal. Alles wat ik aanraakte - wat Hans nu heeft - vloog erin. Je voelt dat ook. Je zit in zo'n positieve sfeer, in zo'n positieve stemming. Elke voorzet werd binnengetikt, elk schot was een grote kans. Dat is top. Daar zit je helemaal in'', zegt Vormer in gesprek met Het Nieuwsblad.

Het superjaar zette Vormer toch aan het nadenken. ''Mensen verwachten meer van je, en dat steek je wel in je hoofd. Waardoor je te veel dingen wil doen die je ­eigenlijk niet zo goed kan. Dan moet je toch weer terug naar de basics, waar je goed in bent: agressief zijn, voor het team belangrijk zijn.'' En dat pakt voor zijn gevoel goed uit. ''En dan komt het weer terug. Gek, hè. Voetbal is een mentaal spelletje'', besluit Vormer.

Lees ook: Vormer moet zijn ploegmaat tot de orde roepen: "Hij is een beetje blind"