Belgische U19 doet slechte zaak voor EK na drie tegendoelpunten in slotfase

26-03-2019 16:50

De Belgische U19 heeft een slechte zaak gedaan in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap onder 19 jaar. De Belgen gingen met 2-5 onderuit tegen Oekraïne. Drie tegendoelpunten vielen in de slotfase van de wedstrijd.

De jonge Duivels kwamen nochtans vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Boussaid na tien minuten. Tien minuten later zette de Oekraïners echter orde op zaken door de gelijkmaker te scoren. Kholod was de doelpuntenmaker.

Na rust scoorde Snuritsyn voor Oekraïne de 1-2, maar niet veel later zorgde Boussaid met zijn tweede doelpunt voor de gelijkmaker. Uiteindelijk gingen de drie punten alsnog naar Oekraïne door een laat doelpunt van Mudryk. In de slotfase maakte Oekraïne ook nog de 2-4 en 2-5.

De jonge Duivels zakken nu naar de derde plek in het klassement met vier punten. Oekraïne telt ook vier punten. Italië won met 0-2 van Servië en staat autoritair aan de leiding in Groep 7 met zeven punten.