Vandenbempt: ''Deze wedstrijd had natuurlijk met interlandvoetbal niets vandoen''

Vandenbempt: ''Deze wedstrijd had natuurlijk met interlandvoetbal niets vandoen''

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 15:19ma 25-03-2019 om 15:19

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 15:25ma 25-03-2019 om 15:25

De Rode Duivels lieten zondag geen steek vallen tegen Cyprus. In een weinig verheffende match stond er na negentig minuten 0-2 op het scorebord. Peter Vandenbempt vindt dat er door de zwakke tegenstand weinig te onthouden valt over dit duel.

''Het enige dat we moeten onthouden is de uitslag en de drie extra punten. Dat was het zo ongeveer. Het was kenmerkend dat een Roberto Martinez op de persconferentie kwam en de persverantwoordelijke zei: "Wie stelt de eerste vraag?", dat er geaarzeld werd. Normaal vliegen de vingers in de lucht. Nu vroegen journalisten zich een beetje af, wat ze over deze wedstrijd nu precies moesten vragen'', klinkt het veelzeggend bij Sporza.

Vandenbempt vondt het thuisland dan ook extreem zwak. ''Deze wedstrijd had natuurlijk met interlandvoetbal niets vandoen, eerlijk gezegd. Cyprus is de nummer 87 in de wereld. Maar ze speelden als nummer 187, had ik de indruk. Het was werkelijk het slapste Cyprus dat ik al ooit heb gezien'', oordeelt de radiocommentator.

Makkelijkste ooit
De analist zag ook Thibaut Courtois een avond vrij had. ''Of je de spelers kan beoordelen na zo'n match? De clean sheet van Courtois is de makkelijkste uit zijn carrière geweest, denk ik. Om een doelpunt tegen te krijgen had hij de bal er zelf moeten ingooien. Zo ongevaarlijk waren de Cyprioten.''

Plaats een reactie

K1908 +2991
maandag 25 maart 2019 om 15:48
Toch enige zin voor overdrijving. Misschien was het het sterkste Belgïe dat je ooit tegen Cyprus zag spelen? Misschien leek Cyprus zo ontstellend slecht, net omdat onze spelers zo buitengewoon goed zijn.

Als je zoveel beter bent, kan het volstaan snel 2 doelpunten te maken en dan gewoon spaarzaam te zijn met de krachten, zo vlak voor een zwaar seizoenseinde? Waarom kunnen we als belgen niet gewoon zeggen dat we zoveel beter waren dat we ze net genoeg druk hebben gezet om ze volledig te ondermijnen, zonder dat ons dat krachten hoefde te kosten?
Vind ik leuk
maandag 25 maart 2019 om 16:00
Inderdaad, zo kan je het ook stellen, Cyprus had per slot van rekening toch gewonnen met 5-0 weliswaar tegen SAN Marino, en ik vond Rusland ook al zo zwak vorige donderdag, of waren het de RD die hen goed voetbal onmogelijk maakten ?? Ze kunnen geweldig goed de bal in de ploeg houden en dan word je als tegenstander stilaan radeloos ...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws