KV Mechelen is gedrag van Belgische topclubs beu: Niet collegiaal

KV Mechelen is gedrag van Belgische topclubs beu: "Niet collegiaal"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 12:30zo 24-03-2019 om 12:30

KV Mechelen heeft de promotie afgedwongen naar 1A, maar door Operatie Propere Handen zijn heel wat jonge spelers onzeker over hun toekomst. Hoofd jeugdopleiding Dennis Henderickx ziet veel jeugdspelers naar de topclubs trekken.

Onder Antwerp en Club Brugge hebben al talenten weggehaald uit de jeugdopleiding. Het lijkt nog maar een begin te zijn. "Voor hetzelfde geld worden we in april geconfronteerd met een twaalftal ver­trekkers", aldus Henderickx bij Gazet Van Antwerpen. "Dat zou een drama zijn natuurlijk."

"Het gaat er best ­agressief aan toe, hoor. Bepaalde clubs bellen onze jongeren van veertien tot zestien jaar op. Ook in de leeftijdscategorie negen tot dertien jaar, onze kweekvijver voor talenten in de bovenbouw, wordt het spel hard gespeeld."

Henderickx vindt dit geen manier om zaken te doen. "Ik begrijp niet goed waar die clubs mee bezig zijn. ­Uiteindelijk hebben die ook hun eigen jeugdwerking. Ik ben van het principe: een speler die twee procent beter is, moet je niet ­elders weghalen. Dat is niet ­collegiaal, maar het is wat het is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws