Löw krijgt kritiek door keuzes: 'In mijn ogen een onnodige radicale beslissing'

Löw krijgt kritiek door keuzes: 'In mijn ogen een onnodige radicale beslissing'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 11:01vr 22-03-2019 om 11:01

Huub Stevens heeft in Duitsland uitgehaald naar de Duitse bondscoach Joachim Löw, die ervoor koos om Mats Hummels, Jerome Boateng en Thomas Müller niet meer te selecteren voor de nationale ploeg. Onbegrijpelijk, vindt Stevens, trainer van Schalke 04.

Löw heeft de Duitse routinier gepasseerd omdat hij een nieuwe weg in wil slaan en voor jongere spelers kiest. Dat er een kloof tussen generaties zit hoort erbij, vindt Stevens. "In mijn ogen is dit een onnodige radicale beslissing", zo wordt Stevens door Duitse media geciteerd. Stevens zou het zelf anders hebben aangepakt en voorzichter met de situatie zijn omgegaan, vooral omdat Müller, Boateng en Hummels oudgedienden zijn.

Volgens de 65-jarige Schalke-trainer had Löw 'zijn hoofd koel moeten houden'. Stevens weet dat Löw een 'luxepositie' heeft, omdat Duitsland barst van de kwaliteit. Daarnaast vindt hij het helemaal niet erg als er oude spelers in een ploeg rondlopen. "Spelers als Arjen Robben van Bayern München of Wesley Sneijder moesten tot hun 33e voor het Nederlands elftal spelen, omdat de anderen gewoon te jong waren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws