Beerschot-baas onder vuur: 'Het dossier Propere Handen is gebaat bij discretie'

Beerschot-baas onder vuur: 'Het dossier Propere Handen is gebaat bij discretie'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 08:46vr 22-03-2019 om 08:46

KV Mechelen won de promotiewedstrijden tegen Beerschot Wilrijk, waardoor het promoveert naar 1A. Al kan Operatie Propere Handen nog roet in het eten gooien. Mede-eigenaar van Beerschot Francis Vrancken is daarvan overtuigd.

Nog voor de allesbeslissende titelwedstrijd liet Vrancken optekenen dat Mechelen sowieso zal gestraft worden door de KBVB. Die uitspraken vond Peter Vandenbempt laag bij de grond. 'Francis Vrancken was zichtbaar zeer tevreden met zijn zelf georkestreerde optreden aan de vooravond van de finalematch in Mechelen', opent hij in Sport/Voetbalmagazine.

Gebrek aan respect
Zo wilde de Beerschot-man Mechelen duidelijk destabiliseren. 'De mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk heeft zijn statiefoto-met-glas-in-de-hand in de krant wellicht al ingekaderd boven zijn bed gehangen. Een eeuwig aandenken aan wat een domme en ongepaste provocatie was die de hoogspanning rond de wedstrijd in 1B nog onnodig heeft verhoogd.'

De druk van Beerschot uit maakte de Ratten niet bepaald populair. 'Een uiterst delicaat dossier als dat van Propere Handen is gebaat bij sereniteit en discretie, Vrancken gaf met zijn forse beschuldigingen aan het adres van KV Mechelen blijk van een totaal gebrek aan respect voor het nog lopende onderzoek en voor het vermoeden van onschuld', besluit Vandenbempt.

Poll

Waren die uitspraken erover?

(629 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws