Dendoncker is opgeleefd bij Wolverhampton: ''Was fysiek en mentaal erg moeilijk''

Dendoncker is opgeleefd bij Wolverhampton: ''Was fysiek en mentaal erg moeilijk''

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 17:15di 19-03-2019 om 17:15

Leander Dendoncker mag door de afwezigheid van Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Marouane Fellaini alsook de zorgen rond Mousa Dembélé zo goed als zeker rekenen op een basisplaats voor de duels met Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Dendoncker stond daarom dinsdag de pers te woord. Hij erkent dat hij zich weer goed na een lastige start bij Wolverhampton Wanderers.

Dendoncker verraste na het WK door voor promovendus Wolverhampton te keuze. Het feit dat Dendoncker pas op vijf december zijn competitiedebuut voor de Engelsen maakte, zorgde helemaal voor gefronste wenkbrauwen. Dendoncker geeft toe dat het zwaar was. ''De eerste maanden waren erg moeilijk bij de Wolves, zowel mentaal als fysiek'', wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Onze 23-jarige landgenoot knokte voor zijn plek en is sinds de jaarwisseling niet meer weg te denken uit de basiself. ''Toen de coach me een kans gaf, heb ik het maximum gegeven. Nu speel ik nagenoeg alles. In voetbal kan het snel gaan, in beide richtingen.'' Dendoncker weigert nu op zijn lauweren te rusten. ''Of ik nu zeker ben van mijn basisplaats? Neen, je bent nooit zeker van je plaats. Ik moet gewoon elke week het maximum geven'', aldus de Rode Duivel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws