VP 11 Van De Week: KAA Gent klaart de klus, Lokeren eindigt in schoonheid

VP 11 Van De Week: KAA Gent klaart de klus, Lokeren eindigt in schoonheid

18-03-2019 10:00 Laatste update: 10:07

Op Speeldag 30 was de spanning te snijden op Stayen, waar KAA Gent zijn ticket voor Play-Off 1 veilig stelde. Ook elders waren er echter heel wat mooie prestaties te zien.

Geen wijziging in doel
Ook deze week was het Jean Butez die de mooiste prestatie neerzette in doel. Hij stond alert te keepen en hield Club Brugge verschillende keren van een doelpunt. De Fransman wil komende zomer een stap vooruit zetten en lijkt op de goede weg.

In de verdediging staan er twee doelpuntenmakers op de backs. Sandy Walsh moest op de bank beginnen bij Zulte-Waregem, maar scoorde uiteindelijk wel de belangrijke aansluitingstreffer. Aan de linkerkant velde Nemanja Antonov Club Brugge met een lekkere knal. Centraal zetten we Timothy Derijck, die vanuit een verloren positie plots sleutelspeler is bij KAA Gent. Ook James Lawrence is sterk bezig bij Anderlecht.

Lichtpuntje bij Lokeren
Als slot op de deur zetten we Julien De Sart op het middenveld, die bij KV Kortrijk moeiteloos standhield tegen Antwerp. Voor de creativiteit moet Yari Verschaeren zorgen, ondertussen een vaste klant binnen dit team.

De derde plaats is voor Amine Benchaib, die uitblonk bij het al lang gedegradeerde Lokeren. Hij zorgde toch nog een beetje voor een afscheid in schoonheid, al is de 3-1 tegen Cercle Brugge niet meer dan een troostprijs.

Ito met zijn eerste
In de aanval kunnen we natuurlijk niet om Roman Yaremchuk heen. De Oekraïener heeft net voor Play-Off 1 weer leren scoren en nam zo alle hoop weg bij STVV.

Op de flanken kiezen we in de eerste plaats voor Moussa Djenepo, die met twee doelpunten nog voor een spectaculaire ommekeer zorgde tegen Waasland-Beveren. Op de rechterkant lijkt Junya Ito een vaste basisspeler te worden bij KRC Genk. De Japanner scoorde zijn eerste Belgische goal tegen Zulte Waregem, maar zeker niet zijn laatste.