Wansmakelijke actie van Genk-fans veroordeeld: Dit was ongepast

Wansmakelijke actie van Genk-fans veroordeeld: "Dit was ongepast"

18-03-2019 08:18 Laatste update: 08:30
11

Enkele fans van KRC Genk lieten zich zondag van hun allerslechtste kant zien. Het afscheid van Alejandro Pozuelo werd op een walgelijke manier beëindigd.

Zoals VoetbalPrimeur.be u eerder al kon melden lieten enkele supporters van Genk een opgeknoopte opblaaspop met het shirt van Pozuelo zien. Diezelfde pop werd voor de wedstrijd ook overreden met een speelgoedtrein. Bij Genk kon men niet lachen met die actie.

"Volgens ons gaat het om een eenmansactie. Dit was zeker ongepast", aldus Rudy Claessens, voorzitter van de supportersfederatie, in Het Laatste Nieuws. De Spanjaard kon er overigens niet bijzijn tegen Zulte Waregem. Hij stond zijn doodzieke grootvader bij in Spanje.

Daar bleef het niet bij, want ook in de tweede helft liep het weer mis met de fans van Genk. Bij de 1-2 gooiden de supporters uit het bezoekersvak vuurwerk op het veld. Philippe Clement kon er niet mee lachen. "Dit kan niet", gaf de trainer aan. "Door die twee bijgetelde minuten incasseren we op het einde nog de gelijkmaker", vertelde hij.