Verschaeren en Bolasie bewijzen opnieuw hun waarde voor winnend Anderlecht

17-03-2019 19:47 Laatste update: 18-03-2019 09:10
35

RSC Anderlecht heeft de slotspeeldag van de reguliere competitie winnend afgesloten. Anderlecht won met 0-2 van KV Oostende. Yannick Bolasie en Ivan Santini bezorgden Anderlecht de overwinning aan de kust.

Voor KV Oostende stond er zondag niks meer op het spel, maar een stunt tegen de club van hun ex-voorzitter Marc Coucke mocht altijd. Toch konden de troepen van Hugo Broos weinig klaarkrijgen. Enkel Sakala dreigde één keer. Anderlecht nam na tien minuten de match in handen. Paars-wit speelde nagenoeg de hele eerste 45 minuten op de helft van KV Oostende. Het leverde Anderlecht zeventig procent balbezit op, maar de kansen waren schaars.

Ook na de rust was Anderlecht de betere ploeg. Verschaeren was opnieuw de opvallendste speler bij paars-wit. Het was ook de jongeling, die in de 69 minuut Bolaisie vond. De huurling zette de 0-1 op het bord. Tien minuten later tikte Bolasie opnieuw de bal tegen de netten, maar voor een eerdere overtreding mocht hij niet opnieuw vieren.

Uiteindelijk werd het toch nog 0-2. Ivan Santini besliste in het slot van de match de partij. Door de zege doet Anderlecht vlak voor de start van Play-Off 1 een geweldige zaak. KRC Genk kwam bij Zulte Waregem niet verder dan een gelijkspel. Terwijl Club Brugge en Antwerp hun duel verloren.