Juventus geeft Ronaldo rust, maar wordt in Genoa geveld door eigen huurling

Juventus geeft Ronaldo rust, maar wordt in Genoa geveld door eigen huurling

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 14:26zo 17-03-2019 om 14:26

Juventus heeft zondagmiddag een verrassende competitienederlaag moeten slikken. Middenmoter Genoa bleek in eigen huis te sterk voor de ongenaakbare koploper, die zijn eerste nederlaag van het seizoen incasseerde.

De Oude Dame had sterspeler Cristiano Ronaldo rust gegeven na zijn drie treffers tegen Atlético Madrid. Het gemis liet zich voelen: Juventus had de eerste helft onder controle, maar miste stootkracht. In de eerste helft werd het doel van Ionut Radu niet één keer onder vuur genomen.

Na ruim een uur spelen leek de wedstrijd open te worden gebroken. Een getoucheerde schot van Paulo Dybala eindigde tegen de touwen, maar werd afgekeurd door de VAR wegens vermeend buitenspel. De openingstreffer zou aan de andere kant vallen: uitgerekend Juventus-huurling Stefano Sturaro tekende met zijn eerste balcontact de 0-1 aan. Tien minuten voor tijd besliste Genoa de wedstrijd. Veteraan Goran Pandev stond aan het einde van een snelle counter en liet doelman Mattia Perin kansloos.

Die 2-0 bleef op de borden staan, waardoor Juventus na 28 (!) competitiewedstrijden zijn ongeslagen status kwijt is. Nummer twee Napoli speelt later op de zondag tegen Udinese en kan de kloof verkleinen naar vijftien punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws