Buffel ging niet in op interesse Club Brugge: ''CL met Genk was belangrijker''

Buffel ging niet in op interesse Club Brugge: ''CL met Genk was belangrijker''

17-03-2019 13:31
2

Thomas Buffel droeg van 2009 tot en met 2018 bijna 400 keer het shirt van Racing Genk. Buffel bleef de Limburgers altijd trouw, hoewel er door de jaren heen interesse vanuit binnen- en buitenland voor hem was. Zo werd de 35-voudig Rode Duivel ook gepolst door Club Brugge.

Buffel vertelt dat in een uitgebreid interview met Het Belang van Limburg. Na het kampioenschap met Genk nam Club Brugge contact met hem op. ''Club Brugge heeft toen even gepolst. Vincent Mannaert belde me met de melding dat Ivan Perisic zou vertrekken en ze geïnteresseerd waren. Maar echt concreet is het nooit geworden omdat ik vrij snel bijtekende in Genk. Champions League spelen met KRC was belangrijker voor mij dan een transfer naar Club'', legt Buffel uit.

In 2013 ging hij niet in op een lucratief aanbod vanuit Turkije. ''Twee jaar nadien kwam er een aanbod uit Turkije, maar toen konden we weer Europa in, ik was kapitein bij Genk en speelde de meeste matchen ooit voor de club. Dat was voor mij veel waardevoller dan veel geld verdienen ergens in een zandbak'', maakt hij duidelijk dat hij nooit voor het geld koos.

Lees ook: Buffel heeft duidelijke mening over zijn carrièreplan: "Dat is aannemelijk"