Brys legt de druk bij KAA Gent: “Voor hen is het van moeten, voor ons van willen”

Brys legt de druk bij KAA Gent: “Voor hen is het van moeten, voor ons van willen”

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 23:44vr 15-03-2019 om 23:44

De spanning stijgt in de kampen van KAA Gent en Sint-Truiden. De coach van De Kanaries Marc Brys legt de druk echter bij de Buffalo’s.

"We hebben een goed parcours afgelegd, maar dat blijft alleen goed als we ons uiteindelijke doel ook halen en we met de grote jongens mogen meevoetballen", vertelt STVV-coach Brys tegenover Sporza.

De druk ligt bij KAA Gent. "Voor hen is het van moeten, voor ons van willen. Het klopt dat Gent de beste ploeg was die we hier op Stayen hebben ontvangen dit seizoen (in de beker). Dat is goed voor hen, maar beter voor ons, want wij hebben daar lessen uit getrokken. De insteek is ook volledig anders."

"We hebben ook heel wat intelligentie in het team, die moeten we gebruiken”, gaat Brys verder. “We mogen dus niet hals-over-kop naar voren trekken. Anderzijds mogen we ook niet rekenen en moeten we hen naar de keel grijpen. Als we geklopt worden, hoop ik dat we op onze kwaliteiten geklopt worden. Dat zal dan even pijn doen, maar zal later draaglijker zijn."

Poll

Heeft Brys hier gelijk?

(124 stemmen)

Plaats een reactie

zaterdag 16 maart 2019 om 10:50
Wat een zever. Gent staat in finale beker en heeft aan een punt genoeg. Druk zit volledig bij STVV. Ze hebben het eig op de laatste speeldagen uit handen gegeven, ze spelen hun allerlaatste hoop uit, daarbovenop thuis en anders zit hun seizoen erop
Vind ik leuk
Geofpurple +6681
zaterdag 16 maart 2019 om 11:55
Druk bij stvv, waarom? Voor een ploeg die niet bij de G5 behoort is PO 1 nooit een must , maar een leuke beloning. Niet meer , niet minder. Druk ligt wel degelijk bij Gent
Vind ik leuk
zaterdag 16 maart 2019 om 12:45
Ik zou absoluut geen idee hebben waarom. Ze zijn geplaatst voor de groepsfase van EL. Het seizoen is al geslaagd voor Gent. STVV staat sinds heenronde bij de eerste 6. Zij kunnen enkel verliezen. Wees maar zeker dat ze zo dicht bij hun doel, heel zenuwachtig zijn. Want de laatste weken gaven ze het al wat weg, terwijl Gent uit een onverhoopte positie teruggevochten heeft
Vind ik leuk
Geofpurple +6681
zaterdag 16 maart 2019 om 12:56
Daarom ze in Gent zelf zeggen dat Po 1 missen uit den boze is. Stvv hoeft geen po 1 te halen , omdat dit gewoon niet gebudgetteerd is. Bij Gent ligt dat anders. Po 1 missen voor een G5 club blijft een blamage, je kan dat draaien en keren hoe je wil, maar zo is het nu eenmaal. Geplaatst voor de groepsfase El is tot nader order nog steeds een hypothetische stelling trouwens.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws