Ik zie het niet zo negatief, onze selectie telt alleen maar namen die we kennen

"Ik zie het niet zo negatief, onze selectie telt alleen maar namen die we kennen"

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 18:52vr 15-03-2019 om 18:52

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 19:00vr 15-03-2019 om 19:00

Na het definitieve interlandpensioen van Marouane Fellaini en de blessurelast bij jongens als Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Axel Witsel lijkt de centrale as van de Rode Duivels sterk verzwakt voor het begin van de EK-voorronde. Roberto Martinez ziet daar echter weinig graten in.

Volgens de bondscoach is ons land meer dan genoeg gewapend om die afwezigheden op te vangen. "Ik zie het niet zo negatief. Schorsingen en blessures horen erbij en zorgen ervoor dat je moet schuiven. Onze selectie telt alleen maar namen die we kennen", verwijst hij volgens Sporza naar de 28 namen die hij vrijdagmiddag vrijgaf. 

"Alle spelers weten hoe wij willen voetballen. Ze kennen hun rol en weten wat van hen verwacht wordt. Dit is een kans voor spelers die bij ons nog niet zoveel gespeeld hebben. Deze groep is voorbereid om met afzeggingen om te gaan", maakt Martinez zich sterk.

Komende week start de campagne met het oog op het EK van 2020. Donderdag staat een thuiswedstrijd tegen Rusland op het programma, drie dagen later trekken de Rode Duivels naar Cyprus.

Poll

De Rode Duivels winnen van Rusland en Cyprus

(67 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws