Goudhaantje van Anderlecht overladen met lof: Hij is gewoon sensationeel

Goudhaantje van Anderlecht overladen met lof: "Hij is gewoon sensationeel"

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 22:52ma 11-03-2019 om 22:52

RSC Anderlecht heeft zich afgelopen weekend dankzij een 2-0 overwinning tegen KV Kortrijk verzekerd van een ticket voor Play-Off 1. Volgens Peter Vandenbempt is er beterschap, maar hij twijfelt of paars-wit een rol van betekenis kan spelen in de Play-Offs.

"Het voetbal van Anderlecht is bij momenten beter. Met Kums die bijvoorbeeld heel sterk speelt, Verschaeren is gewoon sensationeel op zijn 17e. Er is een goeie spirit en een goed collectief. Er staat een ploeg, af en toe wel kwetsbaar, maar toch een ploeg. Prima werk dus van Rutten. Maar wie denkt dat ze met een plaats in de top 6 nu tevreden zijn bij Anderlecht, dat er geen druk meer zal zijn in Play-Off 1, die heeft het goed mis natuurlijk", vertelde Vandenbempt bij Radio 1.

"Ik heb geen idee of Anderlecht een rol van betekenis kan spelen in Play-Off 1, maar het kan natuurlijk. Er zijn toch nog altijd veel onzekerheden, zoals ik daarnet al zei: het elftal blijft soms kwetsbaar en onzeker. Dat was op Lokeren zo. En ook gisteren: ondanks groot overwicht gaf het tegen Kortrijk toch drie grote mogelijkheden weg. Het had twee keer flink wat geluk."

Positieve signalen
"Er zijn toch een paar signalen waaruit we kunnen concluderen dat het mogelijk is dat Anderlecht sterke Play-Offs gaat spelen. Zoals de topvorm bij een aantal sleutelspelers: doelman Didillon bijvoorbeeld, Kums, Verschaeren en die Bolasie vind ik echt wel een aanwinst. Die is altijd zeer aanwezig en heel actief. In principe keren ook een paar spelers terug die als ze top zijn een flinke meerwaarde kunnen betekenen voor Anderlecht: zoals Trebel, Dimata en achterin ook Bornauw en misschien wel Najar. Dus wie weet voor Anderlecht, maar ik zou zeggen toch maar beter eerst winnen volgende week in Oostende bijvoorbeeld", besluit Vandenbempt.

Lees ook: Verschueren opgelucht dankzij ticket Play-Off 1: "Statistieken historisch slecht"
Lees ook: Rutten moet opletten bij Anderlecht: "Dan is het seizoen toch nog mislukt"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws