Goudhaantje van Anderlecht overladen met lof: Hij is gewoon sensationeel

Goudhaantje van Anderlecht overladen met lof: "Hij is gewoon sensationeel"

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 22:52ma 11-03-2019 om 22:52

RSC Anderlecht heeft zich afgelopen weekend dankzij een 2-0 overwinning tegen KV Kortrijk verzekerd van een ticket voor Play-Off 1. Volgens Peter Vandenbempt is er beterschap, maar hij twijfelt of paars-wit een rol van betekenis kan spelen in de Play-Offs.

"Het voetbal van Anderlecht is bij momenten beter. Met Kums die bijvoorbeeld heel sterk speelt, Verschaeren is gewoon sensationeel op zijn 17e. Er is een goeie spirit en een goed collectief. Er staat een ploeg, af en toe wel kwetsbaar, maar toch een ploeg. Prima werk dus van Rutten. Maar wie denkt dat ze met een plaats in de top 6 nu tevreden zijn bij Anderlecht, dat er geen druk meer zal zijn in Play-Off 1, die heeft het goed mis natuurlijk", vertelde Vandenbempt bij Radio 1.

"Ik heb geen idee of Anderlecht een rol van betekenis kan spelen in Play-Off 1, maar het kan natuurlijk. Er zijn toch nog altijd veel onzekerheden, zoals ik daarnet al zei: het elftal blijft soms kwetsbaar en onzeker. Dat was op Lokeren zo. En ook gisteren: ondanks groot overwicht gaf het tegen Kortrijk toch drie grote mogelijkheden weg. Het had twee keer flink wat geluk."

Positieve signalen
"Er zijn toch een paar signalen waaruit we kunnen concluderen dat het mogelijk is dat Anderlecht sterke Play-Offs gaat spelen. Zoals de topvorm bij een aantal sleutelspelers: doelman Didillon bijvoorbeeld, Kums, Verschaeren en die Bolasie vind ik echt wel een aanwinst. Die is altijd zeer aanwezig en heel actief. In principe keren ook een paar spelers terug die als ze top zijn een flinke meerwaarde kunnen betekenen voor Anderlecht: zoals Trebel, Dimata en achterin ook Bornauw en misschien wel Najar. Dus wie weet voor Anderlecht, maar ik zou zeggen toch maar beter eerst winnen volgende week in Oostende bijvoorbeeld", besluit Vandenbempt.

Lees ook: Verschueren opgelucht dankzij ticket Play-Off 1: "Statistieken historisch slecht"
Lees ook: Rutten moet opletten bij Anderlecht: "Dan is het seizoen toch nog mislukt"

Plaats een reactie

baconske +147
maandag 11 maart 2019 om 23:04
Waarom ziet Vandenbempt altijd het negatieve bij RSCA en zal hij nooit een positieve blik hebben over wat RSCA in de play-offs 2019 zal doen .Ik haat deze lage vorm van journalistiek , altijd negatief zijn brengt nog meer negativiteit in de opinie bij de voetbal supporters pffffffffff
Vind ik leuk
Neutrale fan +1223
maandag 11 maart 2019 om 23:29
Waar jij je zorgen in maakt zeg...
Vind ik leuk
TageMeister +7914
dinsdag 12 maart 2019 om 06:04
Ja want der is veel reden tot euforie????
Vind ik leuk
Zetterberg +12754
dinsdag 12 maart 2019 om 06:41
Nee maar het is wel gemakkelijk om weken of maanden aan stuk vast te stellen wat er slecht is, liefst doordrenkt van wat sarcasme en leedvermaak, en pas je neus te draaien van het moment dat je wat succes hebt. Een goede analist had een paar weken geleden al kunnen zien dat er kentering was of had toen de positieve signalen gezien...anders leveren ze evenveel bijdrage als wij hier op een forumpje!
Vind ik leuk
TageMeister +7914
dinsdag 12 maart 2019 om 07:11
Der zijn signalen dat het minder slecht gaat(zo diep zaten/zitten we) maar het is nig steeds onvoldoende. Thuis 2-0 winnen van KvK is toch niets spectaculairs?
En we geven nog steeds veel weg...
Vind ik leuk
K1908 +2504
dinsdag 12 maart 2019 om 10:44
Genk is daar niet in geslaagd in ieder geval...
Vind ik leuk
Zelfkweek +1373
dinsdag 12 maart 2019 om 09:41
En dan zeggen alle supporters van andere clubs het tegenovergestelde.......😂😂😂
Vind ik leuk
Wim1966 +1902
dinsdag 12 maart 2019 om 00:50
Verschaeren speelt inderdaad sensationeel en het middenveld sprankelt bij momenten. Fred heeft dat op vrij korte termijn goed geregeld.
Jammer dat ze de gek Vranjes verbannen hebben want in mijn ogen had hij met zijn vechtersmentaliteit een goede bijdrage kunnen leveren centraal achterin. Bornauw, daar geloof ik niet in wegens te nonchalant. Kara is traag in de korte beweging.
Ik schrijf Anderlecht zeker niet af.
Vind ik leuk
Zetterberg +12754
dinsdag 12 maart 2019 om 06:43
Bornauw heeft een mentor nodig, nu moest hij de leider zijn en dat was niet logisch! Bornauw, dat komt goed!
Vind ik leuk
Wim1966 +1902
dinsdag 12 maart 2019 om 07:59
Ik vond hem technisch goed en goed uitvoetballen maar puur verdedigend vond ik hem niet alert genoeg en positioneel kon het veel beter.
Precies daar wringt het bij Anderlecht: niet in de opbouw maar wel zuiver verdedigend.
Daarom had ik liever die met zijn intellectueel probleem gezien 😉
Vind ik leuk
dinsdag 12 maart 2019 om 07:27
In mijn ogen zijn er vooral 2 sterke analisten: Gert Verheyen en Emilio Ferrera. En voor de rest heb je vooral papegaaien, zij herhalen maar wat een ander zegt. En het is enkel en alleen maar omdat ze er voor betaald worden, dat ze iets meer randzaken weten dan mensen die commentaar geven op forums. 😉
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws