Sa Pinto zorgt voor opschudding in Polen: Hij is een ordinaire lafaard

Sa Pinto zorgt voor opschudding in Polen: "Hij is een ordinaire lafaard"

Gepubliceerd: woensdag 6 maart 2019 om 19:53wo 06-03-2019 om 19:53

Laatste update: woensdag 6 maart 2019 om 20:04wo 06-03-2019 om 20:04

Ricardo Sa Pinto moest eind vorig seizoen vertrekken bij Standard, ondanks bekerwinst en de tweede plaats in de competitie. De controversiële coach ging meteen aan de slag in Polen bij Legia Warschau, en ook daar zorgt hij voor opschudding.

"Mensen denken dat Sa Pinto een trainer van regels is, maar het is een ordinaire lafaard die alleen doet alsof hij hard is." Dat is een passage uit een interview dat Krzysztof Maczynski, ex-speler van Legia, vorige week gaf. De 31-voudige Poolse international werd door Sa Pinto teruggezet naar de reserven en is ondertussen verhuisd naar Slask Wroclaw.

Maar volgens de Poolse pers gebeuren er wel meer gekke dingen bij Legia. "Hij is nog niet geschorst geweest", vertelt de Poolse journalist Maciej Kaliszuk aan Het Nieuwsblad. "Maar Sa Pinto is hier net als in België een controversiële figuur. Onlangs had hij nog een clash met de coach van Craicovia, wiens hand hij na de match weigerde te schudden."

De fans van Legia zijn echter gek van Sa Pinto. "Al heeft zijn populariteit een deukje opgelopen door twee recente nederlagen", aldus Kaliszuk. "Zij vinden het goed dat hij geen 'nice guy' is. Je moet begrijpen dat de fans woedend waren toen hun geliefde Legia in de Europa League werd uitgeschakeld door Dudelange, een ploeg uit Luxemburg. Dat vonden ze een ongekende vernedering. Ze wilden een harde hand zien, die de vedetten durfde straffen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws