Strafschop van Vanaken brengt Club Brugge op zes punten van Genk

Strafschop van Vanaken brengt Club Brugge op zes punten van Genk

02-03-2019 22:18 Laatste update: 22:44
98

De titelstrijd in de Jupiler Pro League is nog wat spannender geworden. Club Brugge won immers zaterdag met 1-0 van STVV. De zege van Blauw-Zwart was verdiend, maar de thuisploeg had wel een strafschopgoal van Hans Vanaken nodig om het verschil te maken.

Eerder op zaterdag verloor KRC Genk punten op het veld van Sporting Charleroi. Club Brugge kon dus profiteren van het puntenverlies en had daar ook duidelijk zin in tegen STVV. Terwijl Club Brugge voor de voetballende oplossing ging. Probeerden de bezoekers vooral zich te tonen op fysiek vlak. De absolute uitblinker bij STVV was Steppe. De doelman van de Kanaries hield Club Brugge meer dan één keer van een goal.

In de tweede helft bleef Blauw-Zwart op zoek gaan naar de drie punten. Uiteindelijk had Club Brugge een strafschop nodig om het verschil te maken. Invaller De Petter maakte volgens de scheidsrechter een overtreding op Wesley. Gouden Schoen Vanaken bleef kalm vanaf elf meter en bezorgde Club Brugge drie gouden punten.

Na het laatste fluitsignaal klonk er opluchting door het Jan Breydelstadion. De titelstrijd ligt weer helemaal open. STVV moet weer wat meer achterom kijken. Anderlecht kan zondag naderen tot op één punt van de nummer zes in de stand. Dan moet het wel winnen bij Lokeren. Ook KAA Gent kan zondag inlopen op de Kanaries. De Buffalo's trekken zondag naar Zulte Waregem.