'FC Barcelona nadert akkoord: ontevreden Rakitic voor 40 miljoen naar Italië'

'FC Barcelona nadert akkoord: ontevreden Rakitic voor 40 miljoen naar Italië'

20-02-2019 10:04
7

Een transfer van FC Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic naar Internazionale is aanstaande. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport woensdag. 

Volgens de roze sportkrant uit Italië is het verschil tussen vraag en aanbod 'minimaal'. Uiteindelijk zal Inter een slordige veertig miljoen euro overmaken naar Spanje voor de dertigjarige Rakitic, voorspelt La Gazzetta. Inter heeft 35 miljoen geboden, Barça verlangt 45 miljoen - en dus zullen de twee partijen ergens in het midden uitkomen. 

Inter is bereid om Rakitic een driejarig contract aan te bieden. Spaanse media schreven eerder dit jaar dat gesprekken tussen Barça en de Kroatisch international over een nieuwe verbintenis in Camp Nou vooralsnog op niets zijn uitgelopen. Rakitic verlangt een meerjarig contract én een hoger salaris, maar zijn huidige werkgever weigert. 

Barcelona staat volgens La Gazzetta open voor een verkoop van Rakitic, mede omdat de club met Frenkie de Jong al een potentiële opvolger voor de routinier in huis heeft gehaald. De Jong maakt in de zomer voor 75 miljoen euro de overstap van Ajax naar de regerend kampioen van de Primera Division.