Revelatie van Anderlecht onthult: Ik mocht niet eens voetballen

Revelatie van Anderlecht onthult: "Ik mocht niet eens voetballen"

10-02-2019 12:36 Laatste update: 12:56
3

Bij Anderlecht scheert niet alleen Yari Verschaeren hoge toppen. Met Edo Kayembe is er nog een andere jongere die onder Fred Rutten zijn kans krijgt. Die had het niet makkelijk om een carrière uit te bouwen.

Meer nog: hij mocht zelfs niet voetballen van zijn vader. "Mijn vader had een voetbalschooltje, maar zijn eigen kinderen mochten daar niet komen. Wij moesten studeren. Als jongste van vier kinderen was ik de enige die het daar moeilijk mee had. Als de kust veilig was, ging ik buiten balletjes trappen. Tot mijn twaalf jaar kon ik alleen maar in 't geniep voetballen", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

In zijn tienerjaren is hij vol voor een voetbalcarrière gegaan. "In 2010 is mijn vader dan jammer genoeg overleden en ben ik mijn grote droom blijven najagen. Hoewel mijn familie in het begin niet blij was, zijn ze nu vooral trots op mijn parcours."

Kayembe speelde in de laatste drie wedstrijden van Anderlecht de volle negentig minuten mee. Hij lijkt zo voor een doorbraak te staan in het Astridpark.