Harbaoui kan uitgerekend tegen Anderlecht mijlpaal bereiken

Harbaoui kan uitgerekend tegen Anderlecht mijlpaal bereiken

06-02-2019 16:45 Laatste update: 16:50
8

Op zondag krijgt RSC Anderlecht het bezoek van Zulte Waregem. Bij Essevee kan Hamdi Harbaoui een mijlpaal bereiken. Momenteel zit de Tunesische spits aan 99 doelpunten in de Belgische Eerste Klasse.

Anderlecht had vorig seizoen Harbaoui niet meer nodig en liet hem naar Zulte Waregem gaan. Daar liet de ondertussen 34-jarige aanvaller zien dat hij nog altijd een neus voor goals heeft. Sinds Harbaoui voor Zulte Waregem speelt, scoorde hij al 33 competitietreffers. Sport/Voetbalmagazine rekende uit dat hij in die periode goed was voor 35 procent van de goals van Essevee. Geen enkele speler in de Belgische Eerste Klasse kan die cijfers voorleggen.

Het was destijds derdeklasser Visé die Harbaoui naar ons land haalde. Daar versierde hij een transfer naar tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven en uiteindelijk was het Lokeren dat Harbaoui in het seizoen 2011 – 2012 een kans op het hoogste niveau gunde. Voor Lokeren maakte de spits 58 goals in twee periodes. Harbaoui zat immers ook nog even in Qatar.

Na Lokeren volgde een kort avontuur bij Udinese. Toen dat niks werd haalde Anderlecht Harbaoui terug naar België. Paars-wit verhuurde hem al snel aan Charleroi. Bij die twee clubs scoorde hij samen vier keer.