OFFICIEEL: RSC Anderlecht heeft aanvallende versterking beet en huurt Bolasie

OFFICIEEL: RSC Anderlecht heeft aanvallende versterking beet en huurt Bolasie

01-02-2019 00:06 Laatste update: 00:07
14

In de allerlaatste minuten van de transferperiode heeft RSC Anderlecht nog een laatste transfer afgerond. Het huurt Yannick Bolasie van Everton tot het einde van het seizoen, zonder aankoopoptie.

Dat meldt Michael Verschueren via Twitter. De Brusselaars huren hem tot het einde van het seizoen, maar kon geen aankoopoptie bedingen in het huurcontract. Bolasie komt over van Everton, waar hij overbodig was geworden.

Bolasie werd eerder dit seizoen uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Aston Villa. Daar was hij vooral bankzitter, maar kwam hij toch 21 keer in actie. Hij was toen goed voor twee doelpunten en vijf assists.

Zo komt er uiteindelijk toch nog een einde aan de zoektocht naar aanvallende versterking bij Anderlecht. Bolasie is vooral een flankspeler, maar kan ook centraal uit de voeten. Hij staat vooral bekend als een 'dribbelwonder'. Na een goede periode bij Crystal Palace werd hij in 2016 nog voor bijna dertig miljoen euro overgenomen door Everton. Door blessures kon hij echter nooit helemaal doorbreken bij The Toffees.