UPDATE: 'Geen transfer voor Bruggeling, onduidelijkheid over toekomst'

UPDATE: 'Geen transfer voor Bruggeling, onduidelijkheid over toekomst'

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 00:00vr 01-02-2019 om 00:00

De samenwerking tussen AZ en Dorin Rotariu blijft beperkt tot een halfjaar. Het avontuur van de huurling van Club Brugge in Alkmaar is niet wat beide partijen ervan verwacht hadden. Rotariu speelt de tweede helft van het seizoen naar alle waarschijnlijkheid voor Arminia Bielefeld, een club uit de tweede Bundesliga.

Dat meldt het Roemeense Fanatik. Rotariu (23) werd door AZ gehuurd van Club Brugge, maar in Alkmaar kwam hij onder John van den Brom nauwelijks aan de bak. In totaal speelde de Roemeen 144 minuten, uitgesmeerd over acht competitiewedstrijden. 

Rotariu wil graag spelen bij een club waar hij wél regelmatig in actie komt en hoopt dat Bielefeld hem meer succes brengt. Hij hoopt zich in de kijker te spelen bij de Roemeense bondscoach en hoopt op het EK 2020. Helemaal rond is de transfer naar Duitsland nog niet, maar Rotariu gaat het aanbod van Bielefeld waarschijnlijk wel accepteren, tenzij hij een beter aanbod krijgt van een andere club, schrijft Fanatik. 

Fanatik is ook op de hoogte van de inhoud van het contract dat Rotariu moet gaan tekenen. Bij Bielefeld krijgt de vleugelaanvaller een maandsalaris van 20.000 euro. De nummer veertien van de 2. Bundesliga heeft een optie tot koop.

Update 20.00: De Duitsers hebben besloten om Rotariu toch niet te nemen. Hij is namelijk niet door de medische keuring geraakt in Bielefeld. Dat meldt Westfalen Blatt.

Update 02/01 00.00: De overgang van Dorin Rotariu naar Arminia Bielefeld is op het laatste moment afgeketst, zo weet AZ Fanpage. De club uit de tweede Bundesliga wist hem niet op tijd over te schrijven, aangezien de deadline in Duitsland al om 18.00 uur verstreek. Het is de vraag waar Rotariu nu aan de slag gaat. Mogelijk maakt hij het seizoen alsnog af bij AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws