OFFICIEEL: Doelpuntenmachine zet na Westerlo en Lierse ook Galatasaray bij op cv

OFFICIEEL: Doelpuntenmachine zet na Westerlo en Lierse ook Galatasaray bij op cv

31-01-2019 09:51 Laatste update: 11:15
1

Op een blauwe maandag speelde Mbaye Diagne nog bij wijlen Lierse SK en KVC Westerlo, maar sindsdien heeft de aanvaller een stap hogerop gezet. Deze wintermercato wint Diagne de jackpot: hij gaat zoals VoetbalPrimeur.be al eerder vermeldde aan de slag bij Galatasaray.

Onlogisch is die transfer niet, want de Senegalees is een regelrechte sensatie in de Turkse Süper Lig. Bij het meer bescheiden Kasimpasa was Diagne over heel 2018 goed voor liefst 32 competitiegoals. Daarmee wekte hij de aandacht op van heel wat andere clubs.

Uiteindelijk trekt Galatasaray dus aan het langste eind. De Turkse traditieclub beleeft een mindere jaargang en was al enige tijd op zoek naar offensieve versterking. Die heeft het nu dus gevonden.

Nu gaat het Diagne dus voor de wind, nadat hij eerder passages kende op onze Belgische velden. Als huurling van Juventus kwam de spits begin 2014 bij Lierse terecht. Daar maakte Diagne furore met elf doelpunten. Nadien volgde ook nog een periode bij Westerlo, al was die minder succesvol.