Liverpool profiteert nauwelijks van City-verlies, Spurs ontsnapt tegen Watford

30-01-2019 23:50

Liverpool is woensdagavond slechts één punt uitgelopen op achtervolger Manchester City. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tottenham Hotspur hield op de valreep drie punten over aan de thuiswedstrijd tegen Watford.

Liverpool - Leicester City
Door de verrassende nederlaag van Manchester City bij Newcastle United (dinsdag) kreeg Liverpool de kans om de voorsprong op de Premier League-ranglijst te vergroten naar zeven punten. Dat lukte The Reds niet - en dat had de ploeg aan zichzelf te danken.

Na drie minuten maakte Sadio Mané de 1-0 voor Liverpool. Dat leek de voorbode voor een simpele avond, maar niets bleek minder waar. Op slag van rust maakte Harry Maguire de gelijkmaker, waarna Liverpool er niet in slaagde om nog een winnende treffer te forceren.

Tottenham Hotspur - Watford
De nummer drie van de ranglijst, Tottenham Hotspur, won wél. Dat ging met het betere kunst- en vliegwerk. Craig Cathcart zette Watford voor rust op een 0-1 voorsprong. Pas in de slotfase hervond Spurs zich: Heung-Min Son (net terug van de Azië Cup) en Fernando Llorente maakte op de valreep de 1-1 en 2-1.