Update: 'Fellaini zwaait uit, Rode Duivel stapt op het vliegtuig naar China'

Update: 'Fellaini zwaait uit, Rode Duivel stapt op het vliegtuig naar China'

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 om 10:30do 31-01-2019 om 10:30

Laatste update: donderdag 31 januari 2019 om 10:56do 31-01-2019 om 10:56

Marouane Fellaini staat voor een zeer lucratieve transfer naar China. De 31-jarige Rode Duivel gaat in drie jaar tijd zo'n 43,5 miljoen euro netto verdienen bij Shandong Luneng, goed voor 14,5 miljoen per jaar.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Volgens de krant ontvangt United zo'n twaalf miljoen euro voor de Rode Duivel, die nog een contract tot medio 2020 heeft op bij Manchester United. Fellaini bereikte al een persoonlijk akkoord met de Chinezen. Naar verwachting stapt hij binnen enkele dagen op het vliegveld om zijn overstap af te ronden.

Fellaini speelde liefst 10,5 seizoenen en 354 duels in Engeland voor achtereenvolgens Everton en Manchester United. De middenvelder, momenteel hersellende van een kuitblessure, lijkt echter niet in de plannen van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer van The Red Devils voor te komen.

Fellaini lonkte om die reden al enige tijd naar een lucratief Chinees avontuur. "Met het leven in China zou ik geen probleem hebben. Ik hou ervan om andere plaatsen en culturen te ontdekken”, zei hij vorig jaar in Sport/Voetbalmagazine. Na Axel Witsel, Yannick Carrasco en recent Mousa Dembélé is hij de vierde Rode Duivel die naar China trekt.

Update 30/01, 09.50: Bij de BBC is men zeker, Fellaini bereikte een persoonlijk akkoord met het Chinese Shandong Luneng. Een transfer voor de Rode Duivel komt er dus aan. Bij Manchester United willen ze momenteel nog niks lossen of de club al dan niet een transfersom voor Fellaini ontvangt. Vlak voor dit seizoen verlengde Fellaini zijn contract bij Manchester United nog met twee seizoenen. In tegenstelling tot de Belgische transfermarkt is de Chinese transfermarkt nog open tot 28 februari. 

Update 31/01 10.30: Inmiddels heeft Fellaini via de sociale media ook al een foto gedeeld. Daarop is te zien dat hij het vliegtuig richting China gaat nemen. Hij zou daar een contract voor liefst drie seizoenen mogen tekenen, ook al wordt hij eind dit jaar al 32.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws