Elf (!) spelers mogen weg bij Anderlecht, Verschueren: Ik plak er geen namen op

Elf (!) spelers mogen weg bij Anderlecht, Verschueren: "Ik plak er geen namen op"

23-01-2019 09:17 Laatste update: 09:19
14

RSC Anderlecht zit op dit moment met een kern van 36 spelers. Veel te veel, dat geeft ook Michael Verschueren toe. De sportief directeur van paars-wit zal met trainer Fred Rutten bekijken wie nog mag vertrekken.

Namen als Ryota Morioka, Ognjen Vranjes zijn de meest klinkende, maar ook jongeren als Mohamed Dauda of Abdoul Dante mogen (tijdelijk) andere oorden opzoeken. "Ik plak er geen namen op, maar we hebben aan bepaalde spelers laten weten dat het beter is om een oplossing te zoeken", aldus Verschueren aan Het Nieuwsblad.

Op dit moment zit Anderlecht met te veel spelers. "Met zo'n grote A-kern daalt de kwaliteit, want sommigen spelen twee maanden niet mee en zakken weg. Het gaat bij deze afslanking ook niet alleen over geld recupereren", gaat Verschueren verder.

Een goede oplossing vinden
In de eerste plaats denkt Anderlecht aan het belang van de spelers zelf. "Voor iedereen willen we een goeie club vinden. Soms is het beter om bij een Spaanse subtopper te voetballen dan bij onze U21. Als we na 31 januari nog met een overtal zitten, gaan we voor die jongens internationale oefenduels organiseren. Dan blijven ze wellicht niet in de A-kern."

In totaal worden er elf vertrekkers verwacht. Naast de hierboven genoemde namen denkt Het Nieuwsblad ook aan Saief, Abazaj, Adzic, Milic of Lawrence, Appiah, Sowah en Delcroix.