‘Rutten begint meteen met verrassende opstelling bij Anderlecht’

‘Rutten begint meteen met verrassende opstelling bij Anderlecht’

20-01-2019 07:46
18

Fred Rutten staat voor zijn vuurdoop bij RSC Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad zal de Nederlander meteen verrassen met zijn eerste officiële opstelling van paars-wit. Anderlecht neemt het op tegen KAA Gent.

Aanwinst Peter Zulj zal na één training alvast niet in de basis beginnen. Rutten zal kiezen voor Ryota Morioka of Pieter Gerkens. Wie van het tweetal zal voor Kayembe en Kums posteren? Rutten zou nog sterk twijfelen en wisselde hen af op training. Morioka brengt creativiteit en Gerkens loopvermogen.

Ook ziet het er naar uit dat Ivan Santini verrassend in de spits zal beginnen tegen KAA Gent. Op training moest Santini absoluut voorzetten krijgen. Wat er aan de hand is met Dimata is niet duidelijk, een lichte blessure kan de oorzaak zijn. Op de flanken moeten Amuzu en Bakkali voor de voorzetten zorgen.

Rutten begint overigens met een viermansdefensie. De verstoten Ivan Obradovic kan zijn opwachting weer maken op de linskbackpositie. De teruggekeerde Kara en Milic vormen het centrale duo en Andy Najar start als rechtsachter.

Organisatie
‘Anderlecht moet de topper in Gent eigenlijk winnen met het oog op Play-off 1. Daarom gaf Rutten al aan dat hij in de eerste plaats voor een goeie organisatie zal kiezen. Voor Saelemaekers is dus geen plaats in de basiself en er zullen ook nog heel wat spelers uit de selectie van 18 man vallen’, aldus Het Nieuwsblad.

Vermoedelijke opstelling: Didillon - Najar, Kara, Milic, Obradovic - Kayembe, Kums, Gerkens of Morioka - Bakkali, Santini, Amuzu