'PSG onderhandelt weer uren met zaakwaarnemer Ajacied De Jong: deal bijna rond'

'PSG onderhandelt weer uren met zaakwaarnemer Ajacied De Jong: deal bijna rond'

19-01-2019 07:24
1

Het lijdt geen twijfel meer: Frenkie de Jong zet zijn loopbaan voort bij Paris Saint-Germain. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant onderhandelde een delegatie van de Franse kampioen vrijdag in het Amstel Hotel opnieuw urenlang met het management van de Ajax-middenvelder.

De Jong was zelf niet aanwezig bij het gesprek, maar zat eerder al wel om tafel met PSG-trainer Thomas Tuchel. Zaakwaarnemer Ali Dursun van de Oranje-international ontmoette een maand geleden al technisch directeuren Maxwell en Antero Henrique van de Parijzenaars. Volgens De Telegraaf duidt de nieuwe ontmoeting erop dat de deal snel zal worden rondgemaakt.

PSG troeft Europese topclubs Manchester City, FC Barcelona én Juventus af in de strijd om de felbegeerde Ajacied. City en Barça werden al regelmatig aan De Jong gelinkt, maar ook de Italiaanse topclub toonde dus interesse. Het geniet de voorkeur van het kamp De Jong om de overgang voor 31 januari – voor naar waarschijnlijk vijf jaar – te bezegelen.

75 miljoen euro
Dat PSG met zo'n zware delegatie naar Amsterdam kwam én toestemming had om te praten met De Jong, betekent dat een akkoord met Ajax nadert. Directeur spelersbeleid Marc Overmars vraagt 75 miljoen euro voor de 21-jarige spelbepaler.

Mundo Deportivo schreef vrijdagavond dat een delegatie van Barcelona ook naar Amsterdam was afgereisd. De ontmoeting met De Jong en zijn zaakwaarnemer bleek echter vruchteloos voor de Catalanen.