Lijstje 'noodoplossingen' voor Real Madrid: van Falcao over Giroud tot Nederlander

Lijstje 'noodoplossingen' voor Real Madrid: van Falcao over Giroud tot Nederlander

18-01-2019 18:15
5

Real Madrid zit in een dramatische fase en is tijdens deze winter op zoek naar een noodoplossing in de voorhoede. Het Spaanse AS stelt een lijstje op om de Koninklijke te helpen.

Opvallende naam op dat lijstje is Bas Dost. Die wordt door AS geprezen om zijn doelgerichtheid. De krant wijst op het feit dat Dost in 2017 de strijd om de Gouden Schoen maar nipt verloor van Lionel Messi (37 goals voor Messi om 34 voor Dost). AS vindt het daarom des te verrassender dat de Nederlander deze zomer in Lissabon bleef, zeker gezien de aanval van Sporting-fans op spelers en staf van de club.

'De speelstijl van Dost is klassiek, zonder al te veel mobiliteit maar met een goed schot', schrijft het Spaanse medium. 'Hij heerst in de lucht en is de spil in het spel van Sporting. Zijn reactievermogen voor het doel is heel goed en een overstap naar Real Madrid zou er voor kunnen zorgen dat Dost weer in beeld komt bij het nationale team'. De andere spitsen op het lijstje van AS zijn Olivier Giroud, Radamel Falcao, Fedor Smolov en Emiliano Sala.