'Real rondt komst Braziliaanse verdediger spoedig af voor 50 miljoen euro'

'Real rondt komst Braziliaanse verdediger spoedig af voor 50 miljoen euro'

18-01-2019 08:16 Laatste update: 08:17

Real Madrid staat op het punt om zich te versterken met Eder Militao. De centrale verdediger van FC Porto moet in de zomer de overstap maken naar het Estadio Santiago Bernabéu, meldt onder meer Marca.

Real ziet veel potentie in de 21-jarige Braziliaan en wil snel handelen om het eveneens geïnteresseerde Manchester United af te troeven, schrijft Marca. Daarvoor moet de Spaanse grootmacht wel de transferclausule van vijftig miljoen euro activeren, aangezien Porto hem voor minder niet laat gaan. Ook FC Barcelona zat achter Militao aan, maar legde inmiddels al de transfervrije Jean-Clair Todibo vast.

Militao maakt dit seizoen veel indruk bij Porto en staat te boek als een van de grootste verdedigende talenten op de Europese velden. Volgens het Braziliaanse SporTV bereikte hij al een persoonlijk akkoord met Real. De Koninklijke is er veel aan gelegen om de deal vóór 15 juli af te ronden. Op die datum wordt zijn transferclausule automatisch verhoogd naar 75 miljoen.

Real Madrid kan centraal achterin momenteel een beroep doen op Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho en Jesus Vallejo. Laatstgenoemde kampt echter veelvuldig met blessureleed, terwijl aanvoerder Ramos in maart zijn 33e verjaardag viert.