Scholes: 'Mourinho heeft zijn vertrek bij United perfect in elkaar gezet'

Scholes: 'Mourinho heeft zijn vertrek bij United perfect in elkaar gezet'

17-01-2019 21:24
2

Paul Scholes en José Mourinho worden waarschijnlijk nooit vrienden. Ruim een maand na het ontslag van de Portugees haalt het icoon van Manchester United opnieuw hard naar hem uit. Dat deed Scholes ook al een paar keer toen Mourinho nog manager was van United.

Scholes had een aantal keren harde kritiek op het spel van United, maar ook op de manier waarop Mourinho zichzelf in de media presenteerde. De Portugees deed regelmatig zijn beklag over transfers en zijn spelers. "Het voelde voor mij alsof Mourinho daar niet wilde zijn", vertelt Scholes aan de Noorse televisiezender TV2. "Hij heeft zijn vertrek perfect in elkaar gezet. Zijn persconferenties waren genant, zó negatief."

"Het was duidelijk dat de spelers niet meer voor hem wilden spelen. Het juiste is uiteindelijk gebeurd. Hij ging tekeer tegen Antonio Valencia, die de aardigste man ter wereld is. Het is onmogelijk om woest te worden op Antonio Valencia. Dat was voor mij een groot teken dat er iets niet klopte."

Scholes haalde Mourinho regelmatig door de papierversnipperaar. "Ik antwoordde gewoon eerlijk op de vragen die me gesteld werden. Ze vroegen wat ik van de manager vond. Hij begon vroeg in het seizoen al met klagen door te zeggen dat de spelers niet goed genoeg waren. Dat vond ik vanaf het begin al niets."