Mourinho licht tipje van de sluier op ondanks United-clausule: 'Niemand weet dat'

Mourinho licht tipje van de sluier op ondanks United-clausule: 'Niemand weet dat'

17-01-2019 19:01 Laatste update: 19:02
5

José Mourinho lijkt zich niet veel aan te trekken van de speciale clausule in zijn ontslagovereenkomst bij Manchester United. Hoewel de Portugees een enorme boete kan krijgen, deed hij donderdag een klein boekje open over zijn vertrek.

The Times meldde maandag dat Mourinho niet mag praten over zijn ontslag bij United. Wanneer hij dat wel doet, kan hij een boete van 16,8 miljoen krijgen. Dat weerhoudt hem er niet van toch een tipje van de sluier op te lichten. "Er zijn conclusies getrokken op wat mensen zien, maar niemand weet wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Maar dat is wel fundamenteel als je conclusies wilt trekken", zegt Mourinho tegen beIN Sports, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Als ik jullie bijvoorbeeld vertel dat de tweede plaats met Manchester United vorig seizoen één van mijn beste prestaties als trainer ooit is, zegt het publiek: Ben je gek geworden, je hebt 25 prijzen gewonnen. Maar ik zeg het, omdat niemand weet wat zich achter de schermen heeft afgespeeld", aldus The Special One. "Dan worden conclusies getrokken op basis van een camera of een analyse van deze of gene. Daarin wordt altijd een ander perspectief geschetst."

Nieuwe job als manager
Mourinho werkt deze dagen als analist voor beIN Sports. De schnabbel levert hem liefst 130.000 euro op. De 55-jarige Portugees verwacht snel weer aan de slag te gaan als trainer. "Ik ben veel te jong voor mijn pensioen. Ik wil nog steeds coachen. Ze zijn nog lang niet van me af. Over een paar weken word ik 56 jaar, ik kan nog wel even mee." Benfica wees hij echter af. "Waar ik heenga, is waar ik thuishoor. Dat is de absolute top."