Ontwikkelingen in zaak Ronaldo: 'justitie wil DNA'; ex-vriendin steunt aanklacht

Ontwikkelingen in zaak Ronaldo: 'justitie wil DNA'; ex-vriendin steunt aanklacht

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 21:05do 10-01-2019 om 21:05

Ontwikkelingen in de verkrachtingszaak tegen Cristiano Ronaldo. Amerikaanse autoriteiten hebben om DNA-materiaal van de Portugese ster gevraagd, meldt The Wall Street Journal. Tegelijkertijd noemt een ex-vriendin hem op Twitter een psychopaat.

De Amerikaanse justitie wil het DNA van Ronaldo vergelijken met materiaal dat op de jurk is aangetroffen van Kathryn Mayorga. Zij deed in september opnieuw aangifte van verkrachting door de aanvaller. Ronaldo zou haar in een hotel in 2009 tot seks met hem gedwongen hebben. Mayorga kreeg destijds naar eigen zeggen 375.000 dollar om de zaak stil te houden.

Onthullingen van Mayorga in het Duitse tijdschrift Der Spiegel zorgden ervoor dat de politie in Las Vegas de zaak heropende. Ronaldo houdt vol dat de seks met wederzijdse instemming was. Mayorga krijgt ondertussen steun uit onverwachte hoek. Jasmine Lennard, een Britse reality-ster en model die enige tijd een romance had met Ronaldo, wil de Amerikaanse vrouw steunen in haar zaak.

'Mensen zullen geschokt zijn als ze nog maar de halve waarheid over hem kennen', zo claimt Lennard op Twitter. Ze kan mede vanwege de MeToo-beweging niet langer zwijgen, stelt ze. 'Ik heb berichten en opnames die van onschatbare waarde zullen zijn om te tonen wat voor iemand Ronaldo echt is. Ronaldo is een controlefreak, een pestkop en een psychopaat. Mensen zullen geschokt zijn als ze nog maar de halve waarheid over hem kennen.'

'Ik en mijn familie zijn al bedreigd geweest', vervolgt Lennard haar opvallende en uitgebreide relaas. 'Ik kreeg zelfs te horen dat hij me zou laten ontvoeren of in stukken zou laten snijden en in een rivier zou gooien als ik met iemand anders zou daten of zelfs maar mijn huis zou verlaten. En ja, ik heb bewijzen van alles wat ik schrijf. Hij is een psychopaat. Game's up.' Overigens heeft Lennard haar social media-kanalen inmiddels verwijderd nadat ze bedreigd werd.

Plaats een reactie

Lunam +1988
donderdag 10 januari 2019 om 21:51
Raar, misschien op geld beluste vrouwen, maar kan er mij wel iets bij voorstellen. Hij heeft zo iets van”so what i’m de mighty”. Hopelijk wordt dit correct behandeld. Zelfrespect en eer , in dit geval van deze vrouwen, zouden moeten opwegen tegen de dollars van een Ronaldo, daarom keiharde bewijzen , anders omgekeerde sanctie, deze vrouwen keihard aanpakken om dergelijke insinuaties de wereld uit te helpen.
[Reactie gewijzigd op donderdag 10 januari 2019 om 21:55]
Vind ik leuk
Smuuw +1335
donderdag 10 januari 2019 om 22:12
Maar als je al het geld zomaar aanneemt en dan de bal terug slaat zovele jaren later is dat toch fout? Ik verdedig hem zeker en vast niet maar na een tijd kan alles anders opgevat worden? Je kan heel veel momenten verkeerd interpreteren als je het hele verhaal niet kent. Willen ze erna ook alles afnemen van die kerel? This verre van een makkelijke case
Vind ik leuk
Wankstar123 +2356
vrijdag 11 januari 2019 om 08:44
Wat is dit man? 1ste vrouw is duidelijk iemand die aandacht wil en geld van hem wil. De ex is waarschijnlijk salty omdat hij haar bij het huisvuil heeft gezet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws