Opmerkelijk: Martinez en KBVB zetten zoektocht op een laag pitje

Opmerkelijk: Martinez en KBVB zetten zoektocht op een laag pitje

24-12-2018 09:08
1

Thierry Henry werd in oktober hoofdcoach van oude liefde AS Monaco. Bondscoach Roberto Martinez en de Belgische Voetbalbond moesten daardoor op zoek naar een nieuwe assistent. Die zoektocht wordt nu op een laag pitje gezet.

Door het vertrek van Henry bleef Shaun Maloney de enige rechterhand van Martinez. De 35-jarige Maloney is nieuw in het trainersvak en daarom werd verwacht dat Henry op korte termijn een vervanger zou krijgen om de staf van de Rode Duivels weer compleet te maken. Diverse namen, waaronder die van Timmy Simons, passeerden de revue.

Martinez blijkt echter geen haast te hebben. Martinez toont zich tegenover Het Laatste Nieuws tevreden over zijn staf. "Dat moet volstaan voor de kwalificatiewedstrijden. Maar als we naar het eindtoernooi gaan, wil ik er graag nog een assistent bij. Ik heb daarbij een duidelijk profiel in gedachten."

De Spanjaard verklapt alvast dat het een andere type dan Henry gaat worden. "Voor het WK hadden we iemand nodig die de ervaring had om ver te geraken in een toernooi. Maar dat hebben we intussen gedaan. Voor het EK zullen we iets anders nodig hebben. Maar ik heb de tijd om daar rustig naar uit te kijken'', besluit Martinez.