Ontketend Gent maakt gehakt van Cercle Brugge en plaatst zich weer in top zes

21-12-2018 22:18
2

Een snipperdag van Cercle Brugge heeft voor een makkelijke avond gezorgd voor Gent. In eigen huis kenden de Buffalo's geen enkel probleem met de Bruggelingen. Het werd 4-1.

Als het voetbalweekend zou gespeeld worden zoals de beginfase in Gent – Cercle, dan krijgen we een topweekend voor de boeg. Beide ploegen begonnen met veel aanvalsdrang en dus ook veel kansen aan de partij. Gent was er tot twee keer toe zeer dicht bij, ook Cercle kon de doelman aan het werk zetten.

Het was echter Gent, met een bedrijvige Vadis Odjidja op kop, dat voor het meeste balbezit en kansen zorgde. 17 van de 33 doelpunten van Gent dit seizoen werden gescoord uit een stilstaande fase. Daar mag nu eentje bijgezet worden. Na een kwartiertje voetballen was het raak, Brecht Dejaegere maakte het af.

Het werd stilaan éénrichtingsverkeer in de Ghelamco Arena. Cercle Brugge verslapte, Gent profiteerde (bijna). Yaremchuk op weg naar de 2-0, Paul Nardi en de paal verhinderden een nieuw doelpunt. Niet veel later viel dat doelpunt er toch. Sigur Rosted scoorde zijn zesde van het seizoen.

De tweede helft begon zoals de tweede. Met kansen voor beide ploegen en een doelpunt van Gent. Jonathan David kon nog eens scoren voor Gent na een slim passje Vadis. Cercle nam een snipperdag, Gent beleefde een droomavond. Vadis bekroonde die avond met een schitterende 4-0. Er kwam nog een late eerredder van Cercle Brugge, de 4-1 eindstand stond na negentig minuten op het scorebord.

Door de zege heeft Gent zich weer in de top zes geplaatst. Het staat momenteel op de vijfde plek, met hetzelfde aantal punten als RSC Anderlecht (4) en STVV (6). Charleroi (7) en Standard (8) tellen één punt minder.