Harde kernen van Lokeren en Waasland-Beveren jennen elkaar in aanloop naar derby

Harde kernen van Lokeren en Waasland-Beveren jennen elkaar in aanloop naar derby

21-12-2018 16:13
4

Waasland-Beveren en Sporting Lokeren spelen zaterdag de derby van het Waasland. Beide clubs zijn momenteel verwikkeld in de degradatiestrijd waardoor de match nog meer geladen is dan anders. De harde kernen van beide clubs jennen elkaar dan ook al dagenlang.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het gaat vooral om de Beverse Ultra’s en de Authentics van Lokeren. De supporters van Waasland-Beveren hadden als eerste de toon gezet door anti-Lokeren graffiti te spuiten op een elektriciteitscabine in de buurt van de Freethiel.

De Authentics kwamen daarop ’s nachts de muur overschilderen en brachten er andere graffiti bovenop. Ze lieten ook een speelgoedkeukentje en een spandoek achter aan de hoofdingang van het stadion. De slogan 'Keuken bestellen? Even naar W-B bellen!' is natuurlijk een knipoog naar het voetbalschandaal waarbij de voorzitter van Waasland-Beveren in opspraak is gekomen.

In de keukenzaak van zijn vrouw zouden namelijk mogelijk geheime afspraken zijn gemaakt voor matchfixing. Het moet wel gezegd worden dat de Lokerse harde kern het zelf proper hield want er werd geen graffiti gespoten op de muur maar wel op een doek dat tegen de muur werd geplakt. Heel wat Beverse supporters kunnen er daarom nog wel mee lachen. Niettemin zal de politie zaterdag wel een tandje bijsteken.