Stilgelegde match tussen Anderlecht en Standard heeft voor beide clubs gevolgen

Stilgelegde match tussen Anderlecht en Standard heeft voor beide clubs gevolgen

25-02-2019 17:05 Laatste update: 17:05
9

RSC Anderlecht gaat niet akkoord met het vonnis van het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de gestaakte vrouwenwedstrijd op het veld van Standard Luik. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het Sportcomité besliste de competitiematch van 17 november te laten herspelen, maar Anderlecht gaat in beroep tegen die beslissing. Een maand geleden werd de wedstrijd stilgelegd omdat er rellen waren uitgebroken tussen supporters van beide ploegen. 

Standard en Anderlecht kregen een boete van 1.500 euro en de wedstrijd moest worden herspeeld volgens het Sportcomité. Het disciplinaire orgaan oordeelde dat beide ploegen de verantwoordelijkheid deelden en een replay was dan ook de beste oplossing.

Anderlecht is daar duidelijk niet mee akkoord, want de club tekende beroep aan tegen die beslissing. Dat wordt vrijdagochtend behandeld door het Beroepscomité.

Update 21/12, 17u18: De stilgelegde vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht moet niet herspeeld worden. Het resultaat op het moment van de stopzetting blijf behouden. Dat bestlist het Beroepscomité volgens Tim De Neve, journalist bij persagentschap Belga. Anderlecht wint dus met 0-1 op het veld van Standard.

Update 25/02 17.05: Beide clubs dragen de gevolgen van de gestaakte match, zo heeft het bondsparket bepaald. 'Het bondsparket heeft bij zijn finale uitspraak over de rellen tijdens de vrouwenwedstrijd Standard - RSC Anderlecht van 16 november 2018 beslist dat er aan beide teams geen punten worden toegekend', meldt Anderlecht op de officiële website. Dankzij de winst vrijdag tegen AA Gent, de nummer 2 in de stand, blijft RSC Anderlecht op kop in de Superleague met 6 punten voorsprong.