'Dochters Vanden Stock zijn niet van plan om hun Anderlecht-aandelen te verkopen'

'Dochters Vanden Stock zijn niet van plan om hun Anderlecht-aandelen te verkopen'

13-12-2018 14:40
2

Voormalig voorzitter Roger Vanden Stock heeft voorlopig genoeg van Marc Coucke en Anderlecht en daagde om deze reden dinsdag niet op tijdens een vergadering voor oud-aandeelhouders. Hij liet zich vertegenwoordigen door zijn twee dochters. Claire en Julie willen betrokken blijven bij Anderlecht, zo weet Het Nieuwsblad.

Coucke zou van plan zijn om Anderlecht een kapitaalsinjectie van liefst 30 miljoen euro te geven. Er wordt gezegd dat hij daarmee definitief een einde aan het tijdperk-Vanden Stock wil maken. Om de investering te realiseren, moeten andere aandeelhouders hem wel volgen. Het is maar de vraag of zij dat kunnen en willen doen. Volgens Het Nieuwsblad hebben de dochters van Roger Vanden Stock in ieder geval niet de intentie om elk hun vijf procent aan aandelen van de hand te doen.

Michael Verschuren, de nieuwe sportief directeur in het Astridpark, bevestigt dit. ''Claire zit in de Raad van Bestuur en verdedigt daar goed de belangen. Wat Roger gaat doen, vraag je beter aan hem'', reageert Verschueren tegenover de krant.

Lees ook: Verschueren heeft werk: ''Drie transfers voor Anderlecht in de winter''