Ajax slaat enorme slag: 'PSG trekt De Jong aan voor monsterbedrag'

Ajax slaat enorme slag: 'PSG trekt De Jong aan voor monsterbedrag'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 11:18vr 07-12-2018 om 11:18

Ajax gaat Frenkie de Jong voor een recordbedrag verkopen aan Paris Saint-Germain. Dat meldt De Telegraaf. De Franse topclub maakt liefst 75 miljoen euro over naar Amsterdam.

De Jong zou PSG verkiezen boven Manchester City. Een delegatie van de Parijzenaars pleegde donderdag een 'overval' in Amsterdam, zo schrijft de ochtendkrant. PSG wil voldoen aan de vraagprijs van Ajax van liefst 75 miljoen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax bevestigt het bezoek van de Fransen, maar laat weten dat er nog geen definitief akkoord is en dat meer clubs interesse tonen.

Volgens De Telegraaf verruilt De Jong Ajax evenwel 'zo goed als zeker' voor PSG komende zomer. De transfer van De Jong wordt de duurste en meest sensationele ooit in de Eredivisie, aldus de Nederlandse bron. Het huidige Eredivisie-record staat op naam van Davinson Sánchez, die Ajax in de zomer van 2017 voor 40 miljoen euro voor Tottenham Hotspur verruilde.

Manchester City was lange tijd ook nadrukkelijk geïnteresseerd in De Jong, maar verdween de laatste tijd naar de achtergrond. Dat kan wel eens te maken hebben met het feit dat de club een straf boven het hoofd hangt wegens het niet naleven van de Financial Fair Play-regels. Ook FC Barcelona werd in Spanje bijna dagelijks met De Jong in verband gebracht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws